Image
Vul de verplichte velden in a.u.b.
Vul de verplichte velden in a.u.b.

Veteraan! Heb jij de Sunset March al gelopen?

De Sunset March is sinds 19 oktober 2014 een dagelijks eerbetoon aan de geallieerde militairen, die gevochten hebben voor de vrijheid van Nederland.

In Nijmegen is een nieuwe stadsbrug gebouwd; de Oversteek. Vlakbij het deel van de Waal waar op 20 september 1944 Amerikaanse militairen tijdens operatie Market Garden de Waal zijn overgestoken. Tijdens deze zogenaamde “Waalcrossing” zijn 48 geallieerde militairen omgekomen. De verlichting* van deze nieuwe brug is heel speciaal. Er staan 48 paren lichtmasten op de brug.

Rond het tijdstip van zonsondergang worden deze lichtmasten, paar voor paar, na elkaar ontstoken in het tempo van een trage mars. Iedere avond, als het eerste paar lichtmasten wordt ontstoken, loopt een veteraan de Sunset March mee in het tempo waarin de lichten aangaan.

Met dit initiatief willen de veteranen niet alleen herdenken welk offer de Amerikaanse militairen hier ver van huis hebben gebracht voor de vrijheid van het Nederlandse volk. Zij willen hiermee vooral ook een zichtbare brug slaan naar alle veteranen die in missies over de hele wereld hebben bijgedragen en nog steeds bijdragen aan vrede en vrijheid.

Wanneer?

Zaterdag 19 november 2022
De Oversteek
Winselingseweg, Nijmegen

Zonsondergang ca. 16:40 uur
Verzamelen onder de brug aan Nijmeegse zijde om 16:25 uur.

Tenue: Waarin je je prettig en warm voelt, neem wel je blauwe baret mee.


Vul hiernaast je naam in en emailadres in en loop mee op zaterdag 19 november

Klik op de knop hieronder en wacht tot de voortgangs-indicator gestopt is en de melding "Succesvol verzonden!" links onder in beeld verschijnt.